Yukarı Çarşı’da çilenin 128. Günü

Yukarı Çarşı’da çilenin 128. Günü Yukarı Çarşı’da çilenin 128. Günü
A- A+
Reklam

Bolu Belediyesi tarafından 24 Mayıs 2023 tarihinde başlanılan “Büyük Cami Önü Teras Yalıtım Çalışması”nda 128’nci güne girildi. 400 metre karelik bir alanda yapılan çalışma 4 ay 8 gündür devam ederken, Yukarı Çarşı esnafı ve burada alışveriş yapmak zorunda kalan vatandaşlar, turistler tam 128 gündür Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı ve çok kabiliyetli Başkan Yardımcılarını hayırlı yad ediyorlar.

İzzet Baysal Caddesi üzerindeki Belediye dükkanlarına aşırı yağışlarda Yukarı Çarşı’daki Büyük Cami’nin önündeki alandan su girmesi nedeniyle Bolu Belediyesi tarafından 24 Mayıs 2023 tarihinde başlanılan yalıtım çalışması 4’ncü ayını geride bıraktı.

400 metrekarelik bir alanda yapılan çalışmada; ilk olarak bir ay gibi bir sürüde alanda bulunan taşlar söküldü ve ardından da iki haftalık çalışma sonrası dükkanlara su girmesini engelleyecek yalıtım malzemesinin uygulaması işlemi tamamlandı. Tüm bu işler iki ay gibi bir süre tutarken son iki aydır ise sökülen parke taşlarının yeniden döşenmesi işlemi devam ediyor.

128 gündür Yukarı Çarşı’ya gidecek olan vatandaşlar adeta şantiye alanında yolunu bulmaya çalışırken, çalışmaların çok ağır yapılmasından dolayı da esnaf sıkıntılı günler geçiriyor.

Özellikle İzzet Baysal Caddesi ve 15 Temmuz Demokrasi Meydanına kuş bakışı bakılması, tarihi Yıldırım Beyazıd Cami ve tarihi Taşhan nedeniyle şehir dışından gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan alana turistlerin de uğramadığı, uğrayanların ise toz, toprak içinde kaldıkları görülüyor.

Çalışmayı müteahhit mi yapıyor?

Sosyal medya fenomeni olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın mesaisinin büyük bir bölümünü sosyal mecralarda ve şehir dışında geçirmesi nedeniyle Bolu Belediyesi’nin hemen yanında, makam odasının hemen altında olan 4 aydır tamamlanamayan çalışmanın farkında olup olmadığı bilinmiyor. 

Uzmanlık alanları Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’da saklı olan Bolu Belediye Başkan Yardımcılarının kontrolünde olduğu düşünülen “Büyük Cami Önü Teras Yalıtım Çalışması” Bolu Belediyesi ekiplerince mi yoksa bir müteahhit eliyle mi yürütüldüğü Bolu Halkının merak ettiği konular arasında yer alıyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler